Slik limer du inn koblings- og transponeringsfunksjoner i Excel

Koblings- og transponeringsfunksjonene i Excel utelukker hverandre. Dette betyr at transponerte celler ikke vil fungere som lenker på arket ditt. Med andre ord, eventuelle endringer du gjør i de originale cellene, gjenspeiles ikke i den transponerte kopien.

Slik limer du inn koblings- og transponeringsfunksjoner i Excel

Prosjektene dine krever imidlertid ofte at du både transponerer og kobler sammen cellene/kolonnen. Så er det en måte å bruke begge funksjonene på? Selvfølgelig er det det, og vi vil presentere deg med fire forskjellige metoder for å gjøre det.

Det er trygt å si at disse triksene er en del av middels Excel-kunnskap, men hvis du følger trinnene til en T, vil det ikke være noen prøving og feiling selv om du er en fullstendig nybegynner.

Problemet med liming

For formålet med denne artikkelen, la oss anta at du vil transponere kolonner til samme ark. Så hva gjør du? Velg kolonnene, trykk Ctrl + C (Cmd + C på en Mac), og velg limdestinasjonen. Klikk deretter på Lim inn-alternativene, velg Lim inn spesielt, og merk av i boksen foran Transponer.

Men så snart du krysser av i boksen, blir Paste Link nedtonet. Heldigvis er det noen formler og triks som hjelper deg å omgå dette problemet. La oss ta en titt på dem.

TRANSPOSE – Matriseformel

Den største fordelen med denne formelen er at du ikke trenger å manuelt dra og slippe cellene. Det kommer imidlertid med visse ulemper. For eksempel er størrelsen ikke lett å endre, noe som betyr at du må bruke formelen på nytt hvis kildecelleområdet endres.

Lignende problemer gjelder for andre matriseformler, og denne hjelper deg med å løse koblingstransponeringsproblemet ganske raskt.

Trinn 1

Kopier cellene og klikk på cellen øverst til venstre i området du vil lime inn cellene i. Trykk Ctrl + Alt + V for å få tilgang til Lim inn spesial-vinduet. Du kan også gjøre det fra Excel-verktøylinjen.

Steg 2

Når du har åpnet vinduet, merk av for Formater under Lim inn, velg Transponer nederst til høyre og klikk OK. Denne handlingen transponerer bare formateringen, ikke verdiene, og det er to grunner til at du må gjøre dette. Først vil du kjenne området for transponerte celler. For det andre beholder du det originale celleformatet.

Trinn 3

Hele innlimingsområdet må velges, og du kan gjøre dette etter at du har limt inn formater. Nå, skriv =TRANSPOSER ('Original Range') og trykk Ctrl + Shift + Enter.

Merk: Det er viktig å trykke Enter sammen med Ctrl og Shift. Ellers gjenkjenner ikke programmet kommandoen riktig, og det genererer automatisk krøllede parenteser.

Koble og transponere – manuell metode

Ja, Excel handler om automatisering og bruk av funksjoner for å gjøre celle- og kolonnemanipulering enklere. Men hvis du har å gjøre med et ganske lite celleområde, er manuell kobling og transponering ofte den raskeste løsningen. Riktignok er det rom for feil hvis du ikke er forsiktig nok.

Trinn 1

Velg cellene dine og kopier/lim inn dem ved å bruke alternativet Lim inn spesial. Denne gangen merker du ikke av i boksen foran Transpose, og du lar alternativer ligge under Lim inn som standard.

Steg 2

Klikk på Lim inn lenke-knappen nederst til venstre og dataene dine limes inn i form av lenker.

Trinn 3

Her kommer den vanskelige delen. Du må manuelt dra og slippe celler i det nye området. Samtidig må du være forsiktig med å bytte ut rader og kolonner.

OFFSET formel

Dette er et av de kraftigste verktøyene for å lime inn celler, koble sammen og transponere dem. Imidlertid er det kanskje ikke lett hvis du er ny i Excel, så vi vil prøve å gjøre trinnene så tydelige som mulig.

Trinn 1

Du må forberede tallene til venstre og på toppen. For eksempel, hvis det er tre rader, bruker du 0-2, og hvis det er to kolonner, bruker du 0-1. Metoden er det totale antallet rader og kolonner minus 1.

Steg 2

Deretter må du finne og definere grunncellen. Denne cellen skal forbli intakt når du kopierer/limer inn, og det er derfor du bruker spesielle symboler for cellen. La oss si at basiscellen er B2: du må sette inn dollartegnet for å skille ut denne cellen. Det skal se slik ut i formelen: =OFFSET($B$2.

Trinn 3

Nå må du definere avstanden (i rader) mellom basiscellen og målcellen. Dette tallet må økes når du flytter formelen til høyre. Av denne grunn bør det ikke være noe dollartegn foran funksjonskolonnen. I stedet blir den første raden fikset med dollartegnet.

For eksempel, hvis funksjonen er i kolonne F, skal funksjonen se slik ut: =OFFSET($B$2, F$1.

Trinn 4

I likhet med rader, må også kolonner øke etter at du kobler og transponerer. Du bruker også dollartegnet for å fikse én kolonne, men lar radene øke. For å gjøre dette klart, er det best å referere til eksemplet som kan se slik ut: =OFFSET($B$2, F$1, $E2).

Hvordan Excel i Excel

I tillegg til den gitte metoden er det også tredjepartsverktøy du kan bruke til å lenke og transponere. Og hvis de gitte metodene ikke gir tilfredsstillende resultater, kan det være best å bruke et slikt verktøy.

Har du brukt en av disse transponerings-/koblingsappene for å utføre denne operasjonen i Excel? Var du fornøyd med resultatet? Del dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.