Slik sletter du søkehistorikk i Google Foto

Google Foto er ikke bare et praktisk sted å lagre og organisere bilder, men det er også en måte å dele og samhandle med andre brukere.

Noen ganger kan du komme over et uønsket bilde som vil forbli i historien din. Når det skjer, er det best å fjerne det for å forhindre at det oppstår ubehagelige situasjoner, som å forklare hvorfor du har et bestemt bilde i Google Foto-historien.

I dette tilfellet er det best å tømme loggen og fjerne bildet fra aktivitetsloggen din. Denne artikkelen vil forklare hvordan du gjør det.

Slett all Google-aktivitet

Den enkleste og sikreste måten å slette Google Foto-søkeloggen din på er å slette Google-kontoens aktivitet for en viss periode. Denne metoden vil imidlertid fjerne alt du har gjort på et hvilket som helst Google-produkt.

Dette betyr at alle videoer du har søkt på på YouTube, alle Google Bilder, Google Maps-plasseringer og diverse andre ting som for øyeblikket er logget på Google-kontoen din, forsvinner.

Sørg derfor for at du sikkerhetskopierer alt du trenger før du fortsetter. Eller velg en kort tid som ikke vil påvirke de andre aktivitetene dine for mye. Hvis du for eksempel velger å slette bare én times historikk (der du har interagert med det bestemte Google-bildet), vil du sannsynligvis lagre de fleste viktige data.

Følg disse trinnene for å slette all aktiviteten på Google-kontoen din:

  1. Gå til Googles Min aktivitet-side fra nettleseren din.

  2. Logg på med kontoen din. Sørg for å bruke Google-kontoen du har interagert med bildet fra.

  3. Klikk på "mer"-ikonet (tre vertikale prikker) ved siden av søkefeltet.

  4. Velg "Slett aktivitet av" fra rullegardinmenyen.

  5. Velg ønsket periode fra alternativene til venstre.

Hvis du velger "All Time"-alternativet, slettes alle elementer du noen gang har interaksjon med via apper som er koblet til Google-kontoen din. Det er tryggere å velge enten «Siste time» hvis du har interagert med bildet i løpet av den tiden, eller en «Egendefinert område»-periode. Dette alternativet lar deg imidlertid bare velge en periode på dager. Du kan ikke velge en timeperiode.

Når du har valgt en periode, er det bare å bekrefte valget ditt, så forsvinner bildet fra historien.

Sletting av individuell aktivitet

Hvis du vet det nøyaktige øyeblikket for interaksjonen med det uønskede Google-bildet, kan du slette denne interaksjonen fra aktivitetsloggen.

For å gjøre dette trenger du bare å gå til Googles Min aktivitet-side og finne det elementet fra feeden på startskjermen. Du kan også søke i elementet ved å skrive inn et nøkkelord eller en dato.

Når du har gjort det, klikker du bare på «mer»-ikonet (tre horisontale prikker) ved siden av den interaksjonen og klikker på «Slett».

Tøm buffer og lagring fra Android-appen

Hvis du har en Android, kan du tømme lagringen og hurtigbufferen fra appens innstillinger. Dette vil fjerne loggen til appen. For å gjøre dette, må du følge disse trinnene:

  1. Gå til "Innstillinger"-appen på enheten din.

  2. Åpne "Apper"-menyen. Det kan også være oppført som "Søknadsinformasjon" eller "Søknader".

  3. Bla gjennom listen til du finner "Bilder".
  4. Gå inn på "Bilder" for å gå inn på informasjonsskjermen.

  5. Velg "Lagring"-menyen under "Bruk"-delen.

  6. Trykk på "Slett data" eller "Administrer plass" for å slette data.

  7. Trykk på "Tøm buffer" også.

Dette vil slette hele loggen til appen din. Merk: du må logge på "Bilder"-appen igjen etter at du har utført denne metoden. Sørg derfor for at du har all legitimasjon for hånden før du fortsetter.

Det som er bra med denne metoden er at du bare sletter historien til Photos-appen. I motsetning til den nevnte metoden, vil all annen Google-aktivitet forbli intakt. På den annen side vil det fjerne hele apphistorikken fra telefonen, og det er ingen måte å begrense den bare til en viss tidsperiode.

Deaktiver appen (tilbakestilling til fabrikkstandard)

I noen tilfeller vil ikke appen tillate deg å tømme cache eller historikk. Det er en måte å komme seg rundt dette på, men det krever at du utfører en fabrikktilbakestilling av appen.

For å gjøre dette, bør du:

  1. Følg de fire første trinnene i seksjonen ovenfor, til du får tilgang til informasjonsskjermen for «Bilder»-appen.
  2. Trykk på "Deaktiver"-knappen øverst på skjermen. En dialogboks vises som ber deg om avgjørelsen.

  3. Velg «Deaktiver app».

    Når du har utført denne kommandoen, vil appen glemme alle dataene og interaksjonene du hadde med den. Dette vil fjerne søkeloggen din fullstendig.

  4. Trykk på 'Aktiver'-knappen. Den skal være på samme sted der «Deaktiver» tidligere var. Hvis du ikke gjør dette, forblir appen deaktivert, og du vil ikke kunne bruke den.

Når du har gjort dette, må du logge på kontoen din igjen. All videre aktivitet vil igjen forbli i lagringen av appen til du bestemmer deg for å fjerne loggen igjen.

Hold historien din for deg selv

Å slette Google-aktiviteten din bør alltid være en siste utvei. Hvis du bruker en delt konto, er det alltid greit å fjerne alle spor som kan forstyrre personvernet ditt, som vanligvis inkluderer Google-søk, videoer og Google-bilder.

Men hvis du bruker en privat konto, ville det være bedre å holde den beskyttet og sikret, i stedet for å tømme aktivitetsloggen og risikere tap av data i prosessen.

Hvilken metode foretrekker du for å slette Google Foto-aktiviteten din? Hvorfor? Del dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.