Dell OptiPlex GX620 MT anmeldelse

£609 Pris ved gjennomgang

Endelig har vi storebroren til familien: MT (minitårnet). Den har en konvensjonell utforming, slik at stasjonsbrønnene er plassert horisontalt på tvers av chassisets bredde; i alle de andre modellene er stasjonene vertikale når en kasse står på siden. Det er praktisk, men mindre inspirerende å se på.

Dell OptiPlex GX620 MT anmeldelse

Imidlertid har den også det bredeste og enkleste utvalget av utvidelsesmuligheter. Den større størrelsen skaper nok plass inne for to 5,25-tommers eksterne brønner pluss en 3,5-tommers, i tillegg til maskinvaren for montering av to harddisker (det er fire SATA-porter). Det er også en klar bane for luft å strømme fra den massive kjøleribben og inntaksviften til den bakre grillen. Imidlertid nynnet vår MT merkbart, så vi vil ha den gjemt under et skrivebord.

I likhet med DT- og SF-hovedkortene har MT et PCI Express 16x-spor for et valgfritt grafikkort, men det er plass til et kort i full høyde uten å måtte ty til et stigerør. Den har også to PCI-spor i full høyde og er den eneste maskinen i serien med et PCI Express 1x-spor.

Det andre nøkkelområdet hvor den vinner er prisen: MT koster minst £ 50 mindre enn det andre chassiset, til tross for at den i hovedsak har samme spesifikasjon.

GX620 SERIEN OVERSIKT

One size fits all er ikke et mantra en IT-avdeling kan leve etter. Ulike seksjoner i organisasjonen din, til og med forskjellige individer, har sine egne krav når det kommer til PC-er, men valg av flere forskjellige modeller øker raskt støttekostnadene.

Til nå har det ikke vært mulig å tilfredsstille en hel organisasjons behov med ett harddiskbilde, men takket være Intels 945-brikkesett er alt i ferd med å endre seg. Dell er den første produsenten som tar utfordringen, med sin OptiPlex GX620-serie designet for å tilfredsstille mangfold ved å tilby ulike chassis og spesifikasjoner, men med en felles arkitektur og harddiskbilde som vil fungere på tvers av alle modeller.

Her gjennomgår vi hele GX620-serien, slik at du kan se hvordan de står opp mot hverandre. Vi nevner også OptiPlex GX520-serien. Ingen prøver var tilgjengelige for gjennomgang, men den er en del av samme familie og de to seriene har mange likheter.

Faktisk brukes de tre koffertene som utgjør GX520-serien – Small Form Factor (SF), Desktop (DT) og Mini-tower (MT) – også i GX620-serien, men GX620 får et fjerde medlem på størrelse med en halvliter. også kalt Ultra Small Form Factor (USFF).

Ved å kombinere begge seriene får du fire chassis og syv grunnleggende modeller å velge mellom, med bilde- og BIOS-kompatibilitet gjennomgående. GX620-enhetene, med sitt større betegnelsesnummer, er familiens beste prestasjoner. Forskjellen, sier Dell, er at GX520-ene er for distribusjon som vanlige PC-er, med kanskje tre års levetid før de kasseres, mens GX620-ene, med mer komplekse hovedkort høyere spesifikasjoner og bedre oppgraderingsmuligheter, er ment for mer krevende miljøer og lengre tid. utplassering.

Sikkerhetsbevisste virksomheter bør også merke seg at bare GX620 inkluderer en TPM (Trusted Platform Module). Denne enheten hjelper til med å blokkere hackere ved å tilby maskinvarenettverksautentisering.

Nøkkelelementet som binder alle modellene sammen er Intel 945 Express-brikkesettet. Foruten ytelsesfordeler og nye funksjoner, gjør nyheten den til et godt valg for lang levetid på tvers av en progressiv utrulling. Dell sier at de vil tilby plattformene i omtrent 15 måneder.

SPESIFIKASJONER

Prosessorvalget er variert, med Celeron D- og Pentium 4-alternativer som er supplert med dual-core Pentium D-brikker i GX620-serien. GX520-serien og den minste GX620 er begrenset til 2 GB 533MHz (PC4300) DDR2 SDRAM over to DIMM-sokler, men de tre større GX620-ene har fire sokler for opptil 4 GB.