OneDrive vs Google Drive vs Dropbox: Den beste skylagringstjenesten i 2017

Se relaterte Løse regnearkproblemer ved hjelp av kraften til en database Slipp rotete regneark og bytt til en database Go pro med din egen e-postadresse

Dropbox, OneDrive og Google Drive er tre av de største skylagringstjenestene som er tilgjengelige, men hver av dem har en rekke forskjellige fordeler. For å hjelpe deg med å avgjøre hvilken som passer dine behov best, har vi undersøkt fordeler og ulemper ved hver tjeneste.

OneDrive vs Google Drive vs Dropbox: Den beste skylagringstjenesten i 2017

Dropbox vs OneDrive vs Google Drive: tjenesteoversikt

Dropbox

Dropbox er en grunnleggende fillagringstjeneste i skyen. Det er veldig likt den typen grensesnitt du forventer fra en stasjonær datamaskin, med muligheten til å ordne filene dine i mapper og undermapper.

Du kan velge å dele mapper med andre også, noe som er nyttig hvis en fil er for tung til å sende via e-post eller hvis du vil beholde en enkelt versjon av et dokument.

OneDrive

OneDrive tilbyr mange av de samme funksjonene som Dropbox, men de er integrert i Microsofts økosystem.

OneDrive, som tidligere ble kalt SkyDrive, er iboende knyttet til Microsofts Windows Phone- og Windows-operativsystemer, samt Office Online (tidligere kjent som Office Web Apps).

Hvis du har en Microsoft e-postkonto – for eksempel Outlook eller Hotmail – har du allerede OneDrive, samt tilgang til Office Online.

Windows 10-brukere vil legge merke til at OneDrive er en av appene som følger med OS og er tilgjengelig fra startskjermen.

Google Disk

Google Drive er omtrent det samme som OneDrive, bare det er integrert med Google Docs, samt Android og Chrome OS. Som med Microsofts tilbud, hvis du har en Gmail-konto, har du allerede Google Disk.

Dropbox vs OneDrive vs Google Drive: hvor mye får du gratis?

Gratis lagring (GB)

onedrive_vs_google_drive_vs_dropbox-_which_one_is_best_free_storage

Google Disk er den mest generøse av de tre tjenestene, og tilbyr 15 GB gratis lagringsplass per bruker.

OneDrive matchet en gang Googles tilbud, men reduserte deretter den gratis lagringsplassen fra 15 GB til 5 GB. De kutter også den forrige bonusen med 15 GB lagringsplass når du aktiverer sikkerhetskopieringen av kamerarullen. Dropbox tilbyr i mellomtiden sølle 2 GB gratis per bruker. Tjenesten har imidlertid en bonusordning: for hver person du inviterer til Dropbox, normalt ved å dele en mappe, som blir med, får du 500 MB ekstra lagringsplass på opptil 16 GB.

Dropbox har den høyeste maksimale gratisbonusen – 16 GB. Riktignok må du rekruttere 26 personer til tjenesten for å komme opp til Google Drives minimumskapasitet, men muligheten er der.