Beste Windows-telefoner for 2014

Beste Windows-telefoner for 2014

Bilde 1 av 2

Nokia Lumia 1020

Beste Windows Phone 8-telefoner for 2013

Windows Phone 8 modnes sakte til et smarttelefon-OS å regne med, med Nokias utmerkede Lumia-serie som produserer telefoner som konkurrerer med det beste Android og Apple har å tilby. Vi har listet opp favorittene våre nedenfor, med modeller som spenner fra toppflaggskip til kjellertilbud.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

Det er store telefoner, og det er STORE telefoner, og Nokia Lumia 1520 faller absolutt i den siste kategorien. Med sin 6-tommers Full HD-skjerm er den enda større enn Samsung Galaxy Note 3 og tyngre også. Hvis du kan takle størrelsen og vekten, er det imidlertid en utmerket smarttelefon.

Som med resten av Lumia-serien, er den vakkert laget: slank, med en silkematt finish på den fargerike plastkroppen. Det er det kraftigste Windows Phone 8-håndsettet vi har møtt, med en firekjerners 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon SoC og 2 GB RAM. Den har et flott kamera – en PureView-enhet på 20 megapiksler – og god batterilevetid også. Den kan være for stor for noen, men vi elsker dette store beistet av en telefon.

Les hele vår anmeldelse av Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Alt handler om kameraet med dette slående Windows Phone 8-håndsettet. Med en sensor på 41 megapiksler, optisk bildestabilisering, full manuell kontroll og en Xenon-blits, slår den alle andre smarttelefoners kamera bort med bildekvaliteten.

Nokia Lumia 1020 er imidlertid ingen lur ponni, og kombinerer den fantastiske bildekvaliteten med en like attraktiv design. 1020 har et solid plasthus av høy kvalitet med en jevn matt finish og en 4,5-tommers Gorilla Glass 3-skjerm som er forsiktig buet i kantene. Og som smarttelefon fungerer den også bra. Windows Phone 8 føles like glatt som alltid, og selv om Windows Phone-appbutikken ikke kan matche sine Apple- og Android-rivaler når det gjelder variasjonen av apper som tilbys, er utvalget av programvare som følger med 1020 uten sidestykke.

Nexus 5, HTC One og Samsung Galaxy S4 er fortsatt mer dyktige allroundere enn Nokia Lumia 1020, men hvis du er ute etter bilder og video av beste kvalitet, er dette telefonen du bør kjøpe.

Les hele vår anmeldelse av Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625 sitter i den nedre enden av Nokias omfattende Lumia-serie, og koster under £200, men ved første øyekast ser den ut som en mye dyrere enhet. Den har en stor 4,7-tommers skjerm, og det buede plastchassiset er attraktivt og godt laget.

Det største offeret det gjør for prisen, er den lave oppløsningen på skjermen – den er tydelige piksler på 480 x 800 – men bortsett fra dette er 625 en dyktig budsjettenhet. Denne lavoppløsningsskjermen hjelper til med å holde Windows Phone 8 i gang jevnt, til tross for en ganske enkel 1,2 GHz dual-core prosessor og 512 MB RAM, og batterilevetiden er utmerket.

Les hele vår anmeldelse av Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520 er det billigste Windows Phone 8-håndsettet Nokia produserer, men denne smarttelefonen på 110 pund gjør overraskende få kompromisser.

Skjermen på 4 tommer har nok kraft til å få Microsofts Live-brikker til å se levende ut, og Lumia 520 har en 1GHz Snapdragon S4-prosessor – den samme brikken som er inkludert i den dyrere Lumia 620 – og rikelig med kraft for apper og spill.

Nokias typisk imponerende design gjør at Lumia 520 ser og føles mye bedre ut enn mange andre budsjetttelefoner, og Nokias gratis Drive, Music og Maps-applikasjoner er også inkludert. Det er vel verdt å vurdere hvis du leter etter en smart, brukervennlig smarttelefon som ikke bryter banken.

Les hele vår anmeldelse av Nokia Lumia 520