Slik finner du Macens eksakte CPU-modell

Når du kjøper en ny Mac, gir Apple deg akkurat nok informasjon om systemets maskinvare til å gjøre et godt komparativt valg mellom de forskjellige modellene, men selskapet holder de nøyaktige maskinvaredetaljene skjult.

Slik finner du Macens eksakte CPU-modell

Når du for eksempel kjøper en ny MacBook Air, forteller Apple deg i spesifikasjonene at basis-CPU er en 1,6 GHz dual-core Intel Core i5, Turbo Boost opptil 3,6 GHz, med 4 MB L3-buffer, men avslører ikke spesifikk modell.

Faktisk, selv etter at du har kjøpt en Mac, er informasjonen om den nøyaktige CPU-modellen skjult fra systemrapporten "Om denne Macen". Dette er greit for de fleste brukere, men superbrukere eller de som ønsker å sammenligne Macs ytelse med en tilsvarende PC vil kanskje vite nøyaktig hvilken CPU som driver datamaskinen deres.

Slik finner du CPU-modellen din ved hjelp av terminalen

Hver Mac har en terminal der du kan skrive forskjellige kommandoer for å motta en utdata. Selv om du ser på en Mac i butikken, kan du bruke denne kommandoen til å finne den nøyaktige CPU-modellen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

  1. Bruk Finner å trykke på applikasjoner og så Verktøy

  2. Klikk på Terminal på bunnen

  3. Skriv inn CPU-kommandoen: sysctl -a | grep merke og treffer Tast inn

Informasjonen som vises vil være den nøyaktige CPU-modellen til Mac-en din. Det skal se omtrent slik ut:

Hvordan finne CPU-modellen – ekstern

Heldigvis har tredjepartsressurser, som den utmerkede EveryMac.com, grepet inn for å gi et vell av detaljer om hver Mac som noen gang er utgitt. Men for å bruke denne informasjonen, må du først kjenne din spesifikke Mac-modell og deretter ta deg tid til å bla gjennom nettstedet til EveryMac.

Mac maskinvareoversikt

Hva om du bare raskt vil bekrefte Mac-ens CPU-modell? Eller hva om du jobber med å reparere eller feilsøke andres Mac og ikke har all informasjon om systemet umiddelbart tilgjengelig? Vel, du er sannsynligvis ikke overrasket over å høre at det er en Terminal-kommando som kan vise din Macs CPU-modell. Slik bruker du den.

Start først Terminal, som du kan finne ved å gå til applikasjoner mappen og deretter Verktøy mappe (eller ved å søke etter Terminal med Spotlight).

Åpne Terminal og skriv inn følgende kommando ved ledeteksten:

$ sysctl -n machdep.cpu.brand_string

Du vil umiddelbart se en ny tekstlinje med nøyaktig merke og modell av Mac-prosessoren. På min MacBook returnerte denne kommandoen følgende linje:

Intel(R) Core(TM) i5-8210Y CPU @ 1,60GHz

EveryMac.com gir et sammendrag av MacBook Pro som bruker denne prosessoren, inkludert detaljer om prosessoren og all annen maskinvare som fulgte med denne modellen.

Et Google-søk etter i5-8120Y CPU avslører sine fullstendige detaljer oppført på Intels nettsted, inkludert viktig informasjon som TDP og anbefalt pris.

Intel har beholdt det samme navneskjemaet i Core-serien i flere år, noe som betyr at mange CPUer deler lignende frekvensegenskaper, selv om de tilbyr langt forskjellige ytelsesnivåer.

Ved å identifisere Mac-ens spesifikke CPU, vil du kunne sammenligne Mac-en mer nøyaktig med andre Mac-er og PC-er, noe som hjelper deg enten å foreta et første kjøp eller bestemme om det er verdt det å oppgradere.

Hvis du er en Mac-bruker og likte denne artikkelen, vil du kanskje sjekke ut noen flere TechJunkie-artikler, inkludert Hvordan endre standard nedlastingsmappe på Mac-en og macOS Mojave: Slå av nylige programmer for å fjerne ekstra Dock-ikoner.

Har du noen forslag til den beste måten å finne detaljer om en Mac-prosessor på? I så fall, legg igjen en kommentar nedenfor!