Slik fikser du en Firestick-fjernkontroll som ikke fungerer

Det er få ting som er mer irriterende under underholdningstid enn at fjernkontrollen din ikke følger kommandoer. Disse problemene skjer imidlertid oftere enn du tror, ​​og Firestick TV-fjernkontrollen er intet unntak. Hvis Firestick-fjernkontrollen sviktet på deg, har du kommet til rett sted.

Slik fikser du en Firestick-fjernkontroll som ikke fungerer

I denne artikkelen vil vi dele vanlige årsaker til at Firestick-fjernkontrollen din kanskje ikke fungerer. Vi gir løsninger for hvert problem separat. Enten det er batteriet ditt, en oppdateringsfeil, volumproblemer eller noe annet – vi har dekket deg.

Firestick-fjernkontroll fungerer ikke i det hele tatt

Firestick-fjernkontroller kan slutte å fungere av en rekke årsaker. Enten du nettopp har kjøpt en ny eller har brukt en en stund, er det ingen garanti for at de alltid vil fungere perfekt. Heldigvis finnes det ofte enkle løsninger for de fleste problemer.

Nedenfor er noen av de vanligste problemene, sammen med instruksjoner om hvordan du løser dem:

Batterier

Batterier som er feil satt inn eller lavt strømforbruk kan forårsake problemer med Firestick-fjernkontroller.

Slik sjekker du om batteriene forårsaker Firestick-fjernkontrollen:

  1. Ta ut batteriene fra fjernkontrollen.
  2. Analyser måten de ble installert på. Sørg for å følge diagrammet inne i batterirommet for å installere batteriene i riktig retning.
  3. Sett inn nye batterier. Det er best å legge til helt nye. Hvis de oppladbare ikke fungerer, prøv alkaliske batterier.
  4. Hvis fjernkontrollen fortsatt ikke fungerer, er problemet sannsynligvis et annet sted.

Sammenkobling

Fjernkontroller som ikke er sammenkoblet fra TV-en vil ikke kunne gi et signal og kan se ut til å være ødelagt. Å pare Firestick til TV-en på nytt løser ofte problemet:

  1. Slå på Firestick.
  2. Start opp Fire TV.
  3. Hold fjernkontrollen nær Firesticken.
  4. Hold inne "Hjem"-knappen på fjernkontrollen i 10 sekunder.
  5. Slipp knappen og sjekk om fjernkontrollen fungerer.
  6. Gjenta handlingen noen ganger.

Hvis sammenkoblingen ikke fungerte, må kanskje fjernkontrollen tilbakestilles. Det er forskjellige tilbakestillingskommandoer for hver Fire TV-fjernkontrollgenerasjon, og du kan finne din på denne lenken.

Avstand

Firestick-fjernkontroller kjører på Bluetooth. Deres teoretiske rekkevidde er omtrent 30 fot, men den faktiske rekkevidden er mye lavere. Hvis du har en stor stue eller prøver å bruke fjernkontrollen fra et annet rom, kan det hende at den ikke fungerer.

For å sjekke om avstanden er problemet, flytt fjernkontrollen nærmere Firestick og sørg for at det ikke er noen hindringer i mellom. Hvis fjernkontrollen bare fungerer når du er veldig nær TV-en, bør du vurdere å bruke Firestick-forlengelsesdongelen for å flytte enheten.

Kompatibilitet

Har du nylig byttet ut din gamle Firestick-fjernkontroll med en ny? Hvis det nye tillegget ikke er kompatibelt med TV-en din, kan det forårsake problemer.

Hvis du innser at fjernkontrollen din ikke er kompatibel med enheten din, kan du bruke smarttelefonen som en fjernkontroll til du får en ny. Du kan få appen for Android og iPhone. Bare følg trinnene nedenfor for å bruke smarttelefonen som fjernkontroll:

  1. Last ned appen på smarttelefonen din.

  2. Slå på TV-en.

  3. Logg på Amazon Fire TV-kontoen din på smarttelefonappen.

  4. Velg Fire TV-enheten din fra appen.

  5. Kopier koden som vises på TV-en inn i appen.

Skader

Ytre skader og interne feil kan føre til at fjernkontrollen slutter å fungere. Enten det var noen vannskader eller defekte komponenter, kan fjernkontrollen noen ganger bli ubrukelig.

Firestick-fjernkontroll fungerer ikke – ikke noe lys

Hvis Firestick-fjernkontrollen ikke lyser, kan du prøve å koble fra Fire TV-pinnen fra baksiden av enheten og vente i 20 sekunder. Koble den til igjen for å se om problemet er løst.

Hvis dette ikke hjalp, er kanskje ikke Firestick-fjernkontrollen din koblet til TV-en. Du kan gjøre det ved å følge trinnene nedenfor:

  1. Slå på Fire TV Stick.
  2. Hold fjernkontrollen nær TV-en og trykk på Tilbake- og Hjem-knappene i 10 sekunder. Du har nå koblet fra Firestick.

  3. Trykk på Hjem-knappen i 10 sekunder for å reparere den.
  4. Gjenta prosessen noen ganger.

Hvis dette ikke hjelper, sørg for at du er nær nok til TVen. Firestick-fjernkontrollen er en Bluetooth-enhet, noe som betyr at den bare kan fungere i en viss avstand fra enheten.

Sjekk også om batteriene er riktig installert. Kanskje de går tom for lading eller må byttes ut.

Firestick-fjernkontroll fungerer ikke med volum

Mange Firestick TV-brukere opplever volumproblemer med fjernkontrollene sine. Problemet kan oppstå av flere årsaker. Den vanligste måten å fikse problemet på er å pare Firestick-fjernkontrollen via utstyrskontrollen.

Administrer utstyrskontroll

  1. Slå på TV-en og naviger til "Innstillinger" og deretter "Utstyrskontroll".

  2. Gå til «Administrer utstyr» og deretter «TV».

  3. Naviger til "Endre TV" og klikk på "Endre TV" igjen.

  4. Trykk "Fortsett."
  5. Velg typen TV du har fra listen.
  6. Trykk på strømknappen på Fire TV-fjernkontrollen for å slå av TV-en.

  7. Vent i 10 sekunder og trykk på strømknappen igjen for å slå den på igjen.

Sjekk batteriene

Hvis denne metoden ikke hjalp, kan det være lurt å sjekke batteriene dine. Sørg for at batteriene er riktig lagt inn og at de er fulladet.

Ettersom Firestick-fjernkontroller bruker Bluetooth, kan tilkoblingen bli uregelmessig hvis batteriene er lave. Firestick- og TV-fjernkontroller er mer strømkrevende sammenlignet med andre fjernkontroller. Å bruke fjernkontrollen mye betyr at batteriet vil gå gjennom mye strøm mye raskere enn forventet.

Du kan prøve følgende metode for å utelukke batterier som problemet:

  1. Ta ut batteriene fra fjernkontrollen.
  2. Vær oppmerksom på hvordan de ble installert. Ble de satt inn baklengs? Installer dem på nytt og sørg for å følge instruksjonene for batterirommet.
  3. Hvis de oppladbare batteriene ikke fungerer, prøv alkaliske.
  4. Hvis du fortsatt støter på problemer med volumknappen, fortsett til følgende metode.

Koble sammen Fire Stick-fjernkontrollen

Firestick- eller Fire TV-enheter kommer vanligvis med allerede parede fjernkontroller. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Du kan pare fjernkontrollen på nytt ved å følge trinnene nedenfor:

  1. Slå på Firestick.

  2. Start opp Fire TV.
  3. Hold fjernkontrollen nær Firesticken.
  4. Trykk og hold Hjem på Fire TV-fjernkontrollen.

  5. Hold den i 10 sekunder.
  6. Slipp knappen og sjekk om den fungerer.
  7. Hvis det ikke gjør det, gjenta handlingen. Det kan ta flere ganger før prosessen fungerer.

Firestick Remote fungerer ikke etter oppdatering

Hvis Firesticken sluttet å fungere etter at du oppdaterte enheten, kan du prøve følgende fem metoder. Hvis den første ikke fungerer, hopp til de følgende til problemet er løst:

  1. Hold Hjem-knappen på fjernkontrollen i 10 sekunder. Dette bør koble fjernkontrollen til TV-en i tilfelle den ble koblet fra.

  2. Koble enheten fra stikkontakten og prøv fjernkontrollen på nytt.
  3. Slå av TV-en og tilbakestill fjernkontrollen ved å følge instruksjonene her.
  4. Pass på at det ikke er noen hindringer mellom fjernkontrollen og TV-en.
  5. Bytt ut batteriene og sørg for at de er riktig installert.

Hvis fjernkontrollen din ble skadet, kan det hende at den nye oppdateringen ikke støtter å jobbe med den lenger. Hvis ingen av trinnene ovenfor hjelper, kan det være lurt å vurdere å bytte ut fjernkontrollen.

Firestick-fjernkontroll fungerer ikke etter tilbakestilling

Hvis Firestick-fjernkontrollen slutter å fungere etter tilbakestilling, kan du prøve følgende metoder:

  1. Start Firestick TV på nytt. Når du blir omdirigert til den eksterne sammenkoblingsskjermen, kobler du TV-en fra stikkontakten. Koble til og sammenkoble fjernkontrollen på nytt ved å trykke på Hjem-knappen i 10 sekunder.
  2. Bytt batterier. Kanskje batteriene begynner å bli tomme, og å bytte dem kan løse problemet. Bare sørg for å installere dem riktig. Det er også best å få et helt nytt sett med batterier hvis du tror de gamle kan være skadet. Når du bytter batterier, sørg for å rengjøre batterirommet for skitt.
  3. Prøv en annen fjernkontroll. Hvis tilbakestilling og fjerning av batteriene ikke hjalp, prøv å koble en annen fjernkontroll til Firestick TV. Du kan låne en av en venn eller kjøpe den på nettet. Alternativt kan du bruke Fire TV-appen for iPhone eller Android og bruke den som en fjernkontroll.

Fikser Firestick-fjernkontrollen

Å ikke kunne bruke Firestick-fjernkontrollen er aldri en hyggelig opplevelse. Det finnes imidlertid løsninger på alt, og fjernkontrollen er intet unntak. De vanligste løsningene inkluderer tilbakestilling og re-paring av fjernkontrollen eller innsetting av nye batterier. Men hvis ingen av forslagene fra denne artikkelen fungerer, kan det være lurt å kontakte Amazons kundeservice eller bytte ut fjernkontrollen.

Hvilke metoder fra artikkelen prøvde du? Fungerte de? Skulle du ha spørsmål knyttet til emnet, send oss ​​en kommentar nedenfor.