Hvordan få refusjon fra Uber

Enten det var noe galt med turen din, leveringsbestillingen var forsinket, eller du hadde et problem med Uber-passet, er det tider du ønsker å be om pengene tilbake fra Uber. Men hvordan kommer du med en slik forespørsel?

Hvordan få refusjon fra Uber

Hvis du er interessert i å lære hvordan du får refusjon fra Uber, trenger du ikke lete lenger. Denne artikkelen vil diskutere alt du trenger å vite om Ubers refusjonspolicy og betingelsene for at du vil være kvalifisert for refusjon.

Hvordan få refusjon fra en Uber-tur

Du kan be om refusjon for en Uber-tur ved å bruke mobilappen din eller ved å besøke nettstedet. Det er viktig å merke seg at det ikke er noen garantier for at du vil motta refusjonen. Du kan bare kontakte Uber, beskrive omstendighetene og vente til de vurderer forespørselen din og informerer deg om avgjørelsen. Avhengig av omstendighetene vil Uber avgjøre om forespørselen din vil bli akseptert eller avslått.

Det er også viktig å nevne at du bør be om refusjon så snart som mulig etter hendelsen. Hvis du venter med å be om det, kan alternativet forsvinne, og du vil ikke kunne gjøre noe med prisen etter det. Derfor er det viktig å gjennomgå kvitteringer for hver tur og sørge for at alt er i orden.

Hvis du bruker mobilappen til å be om refusjon, følger du trinnene nedenfor:

  1. Åpne Uber-appen. Logg på kontoen din hvis du ikke allerede har gjort det.

  2. Trykk på de tre linjene øverst til venstre for å få tilgang til menyen.

  3. Trykk på "Dine turer." Sørg for at «Fortid» er valgt øverst.

  4. Trykk på reisen du vil be om refusjon for.

  5. Trykk på «Jeg vil ha refusjon».

  6. Velg fra en liste over potensielle problemer som «Sjåføren min var frekk», «Bestrid kanselleringsgebyret», «Jeg har en ekstra kostnad fra denne turen» osv. Hvis du ikke ser et problem som beskriver situasjonen din, trykker du på "Jeg hadde et annet problem med belastningen min."

  7. Gå gjennom refusjonsreglene for det valgte problemet.

  8. Fyll ut skjemaet. Avhengig av problemet kan du bli bedt om å oppgi flere detaljer om reisen. Prøv å være kortfattet og grundig.

  9. Når du er ferdig, trykker du på «Send».

Hvis du vil be om refusjon via nettstedet, følg disse instruksjonene:

  1. Åpne nettleseren din og gå til Ubers nettsted.

  2. Trykk "Logg på" til høyre og skriv inn e-postadressen eller telefonnummeret ditt.

  3. Velg fanen "For ryttere" på venstre side.

  4. Trykk på rullegardinboksen for å velge datoen for den aktuelle turen.

  5. Trykk på "Jeg vil ha refusjon" på høyre side.
  6. Velg et alternativ som best beskriver situasjonen din.
  7. Oppgi flere detaljer om problemet hvis du blir bedt om det. Vær høflig og gi så mye informasjon som mulig.
  8. Når du er ferdig, trykker du på «Send».

Uber vil revidere forespørselen din og komme tilbake til deg ved å bruke e-postadressen du har oppgitt. Svaret tar vanligvis mellom 24 timer og en uke.

Hvordan få refusjon fra Uber Eats

Hvis du brukte Uber Eats til å bestille mat og noe var galt, kan du også be om refusjon. Du kan gjøre det via mobilappen eller nettsiden.

Hvis du har bestilt mat fra en restaurant, men ønsker å kansellere den, og du bruker mobilappen, følger du trinnene nedenfor:

  1. Åpne Uber Eats-appen og logg på.

  2. Trykk "Bestillinger" nederst.

  3. Trykk på «Kommende».

  4. Trykk på bestillingen du vil kansellere.
  5. Trykk på «Avbryt bestilling».

  6. Oppgi mer informasjon om hvorfor du kansellerer. Trykk på "Ferdig".

Du kan også kansellere en kommende bestilling ved å bruke Uber-appen:

  1. Åpne Uber-appen.

  2. Trykk på «Bestill mat».
  3. Trykk på profilbildet ditt øverst til høyre.

  4. Trykk på «Bestillinger».

  5. Velg bestillingen du vil kansellere og trykk på "Avbryt bestilling".

Å kansellere en bestilling og få refusjon er kun mulig hvis restauranten ikke har mottatt den ennå. Det er derfor du må være rask hvis du vil ha tilbakebetaling.

Men hva om du har mottatt en bestilling og lagt merke til at noen varer mangler, eller du har mottatt feil bestilling? I så fall, bruk Ubers nettsted for å be om refusjon:

  1. Åpne nettleseren din og gå til Ubers nettsted.

  2. Logg på med e-post eller telefonnummer.

  3. Oppgi flere detaljer om problemet ditt. Legg ved bilder av bestillingen du har mottatt og forklar situasjonen i detalj.
  4. Når du er ferdig, trykk "Send".

Slik får du refusjon fra Uber Pass

Uber Pass er en utmerket måte å spare på turer og Uber Eats. Hvis du ved et uhell har abonnert eller Uber belastet deg selv etter at du har avsluttet abonnementet, kan du be om refusjon her:

  1. Åpne Uber-appen på telefonen/nettbrettet.

  2. Trykk på "Konto".

  3. Trykk på «Hjelp».

  4. Trykk på «Uber Pass».

  5. Trykk på "Hvordan kansellerer jeg abonnementet mitt?"

  6. Trykk på «Chat med oss».
  7. Oppgi detaljer om problemet ditt til kundestøttechatten.

Per Uber bør du kontakte deg angående eventuelle uautoriserte belastninger innen 60 dager.

Hvis du har kansellert abonnementet, men fortsatt har mottatt en belastning, må du dobbeltsjekke at du kansellerte abonnementet minst 48 timer før belastningen dukket opp. Hvis det ikke er tilfelle, vil du mest sannsynlig ikke kunne få refusjon.

Ytterligere vanlige spørsmål

Hvordan kontakter jeg Ubers kundeservice?

Du kan kontakte Uber på mange måter.

En måte å kontakte Uber på er i appen. Støtten i appen lar deg få hjelp angående eventuelle problemer du måtte ha. Hvis du er ny på Uber og ser etter detaljer om bruk av appen, bestilling av turer, betaling osv., inneholder «Hjelp»-delen all nødvendig informasjon.

Slik får du tilgang til «Hjelp»-delen i appen:

1. Åpne Uber-appen.

2. Trykk på de tre linjene øverst til venstre.

3. Trykk på «Hjelp».

4. Velg et emne du vil vite mer om, for eksempel «Turproblemer og refusjoner», «Konto- og betalingsalternativer», «Uber Pass» osv. Hvis du vil lære mer om tjenesten, trykker du på «En guide til Uber." Bruk de tilsvarende delene for å rapportere eventuelle problemer.

En annen måte å komme i kontakt med Ubers kundestøtte på er å ringe dem. En 24/7 supportlinje er tilgjengelig for alle Uber-brukere.

Du kan også ringe kundestøtte ved å bruke appen:

1. Åpne Uber-appen.

2. Trykk på de tre linjene øverst til venstre.

3. Trykk på «Hjelp».

4. Trykk på «Ring støtte».

Du blir automatisk koblet til støtten.

Uber tilbyr også online assistanse. Hjelpedelen inneholder informasjon om alt du trenger å vite om Uber og hvordan du bruker det. I tillegg kan du kontakte kundestøtte i denne delen, be om refusjon, sende inn klager osv.

Hvor lang tid tar det før Uber refunderer?

Det er ikke noe eksakt svar på dette spørsmålet. I noen tilfeller varer refusjonsprosessen mellom 1-5 virkedager. Noen ganger kan det vare flere uker eller måneder.

Ubers kundestøtteteam kommer vanligvis tilbake til deg innen 24 timer, men det betyr ikke at du får tilbakebetalingen din med en gang. Avhengig av problemet du har opplevd, kan prosessen være ganske lang. Når du mottar refusjonen avhenger også av banken din.

Du kan positivt påvirke denne prosessen når du ber om refusjon. Prøv å inkludere så mange detaljer som mulig – gi bilder eller andre bevis som beviser at du er kvalifisert. På den måten vil kundeservice ha all nødvendig informasjon, som gjør at de kan jobbe raskere. Det er også viktig å holde en høflig tone og kommunisere situasjonen tydelig og respektfullt.

En annen avgjørende faktor å vurdere er tid. Hvis du ber om refusjon for en tur eller bestilling som skjedde for måneder siden, vil du sannsynligvis ikke motta den. Det samme gjelder å sende inn uklare, vage rapporter som ikke inneholder nok informasjon.

Uber er super

Hvis du mener at du er kvalifisert for refusjon fra Uber, er det mange måter du kan kontakte kundestøtten deres på. Enten det gjelder en tur, Uber Eats eller Uber Pass, kan du be om refusjon i noen få trinn, men husk at det ikke er noen garanti for at du vil motta det. Vær tålmodig, grundig og kortfattet når du ber om refusjon, så vil Ubers kundestøtte kontakte deg med et svar så snart som mulig.

Vi håper denne artikkelen viste deg hvordan du får refusjon fra Uber. I tillegg håper vi du har fått mer innsikt i Ubers refusjonsprosess og måter å kontakte kundestøtte på.

Har du noen gang bedt om refusjon fra Uber? Brukte du et av alternativene vi nevnte ovenfor? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor.